20230128 122108
Εκπαιδευτικά προγράμματα

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το σχολείο μας πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε πολιτιστικό  πρόγραμμα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με τίτλο «Περπατώ με την τάξη μου στην Πλάκα». Συμμετείχαν 49 μαθητές της Γ΄ τάξης και τρεις  συνοδοί καθηγητές (Αικατερίνη Ντούμα, Γρηγόριος Κάτσιος ) με αρχηγό την εκπαιδευτικό ΠΕ02 Άννα Ρεντζεπέρη.

Την Πέμπτη 26/1/2023 αναχωρήσαμε από την Ηγουμενίτσα στις 8.30 μετά από τον επιβεβλημένο έλεγχο του οχήματος από κλιμάκιο του Λιμενικού Ηγουμενίτσας. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις φτάσαμε στις 2.30 στην Αθήνα τακτοποιηθήκαμε  στα δωμάτια στο Ξενοδοχείο «President» και στις 15.30 πήραμε γεύμα. Στις 19:15 λόγω ισχυρής κακοκαιρίας, αναβάλλαμε την επίσκεψή μας στο Πλανητάριο για την επόμενη ημέρα.

Την Παρασκευή 27/1/2023 στις 09:00 επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Εθνικο Κέντρο Έρευνας και διάσωσης εκπαιδευτικού υλικού) στην Πλάκα, όπου είδαμε εκπαιδευτικό υλικό και μάθαμε για την σχολική ζωή παλαιότερων – ξεχασμένων ετών και στη συνέχεια περπατήσαμε με τον ξεναγό και οδηγό μας συγγραφέα Κώστα Στοφόρο, γνωρίζοντας όλα τα μνημεία της Πλάκας (το μνημείο του Λυσικράτη, στην οδό Τριπόδων, τον αρχαιότερο δρόμο, τον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου του Ραγκαβά με την καμπάνα που σήμανε πρώτη την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό αλλά και το τέλος της Γερμανικής Κατοχής, τα στενά της Πλάκας που οδηγούν στα Αναφιώτικα και σημεία που γυρίστηκαν μερικές πασίγνωστε ελληνικές ταινίες). Αμέσως μετά το γεύμα μας, μεταβήκαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στην συνέχεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), όπου και παρακολουθήσαμε την προβολή «Η γη το κέντρο του κόσμου». Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Το  Σάββατο 28/1/2023, ημέρα επιστροφής στην Ηγουμενίτσα, στις 10.00 π.μ. ξεκινήσαμε για την επίσκεψή μας στο Πολεμικό Μουσείο  όπου έγινε ξενάγηση και αμέσως μετά μεταβήκαμε στον Ι. Βράχο της Ακρόπολης για περιήγηση και ξενάγηση. Ακολούθησε περίπατος μέχρι την Πλατεία Μοναστηρακίου και την Ερμού. Στις 15.00 αναχωρήσαμε για την Ηγουμενίτσα και μετά από ενδιάμεσες στάσεις επιστρέψαμε στην πόλη στις 22:00

Οι μαθητές μας ήταν συνεπείς στις οδηγίες και στην τήρηση του προγράμματος. Η εκδρομή πέτυχε τους στόχους της αφού πρόσφερε την δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις, που έχουν σχέση με το γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας, εμπειρίες, παραστάσεις, κοινωνικοποίηση και να ενισχυθεί το πνεύμα ομαδικότητας.