2023 poster festival HGOUMENITSA
Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα Κοινωνικές

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης στην Ηγουμενίτσα

Το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, συμμετείχε σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς και τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της πόλης (ICDS) στην Hμέρα Δράσης – Μαθητικό Φεστιβάλ Θεσπρωτίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 24ης Μαΐου 2023 στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας με τίτλο «Μαζί στο πολύχρωμο δάσος».

Το Φεστιβάλ περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν ομάδες μαθητών των συμμετεχόντων σχολείων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, καθώς και τη συμμετοχή των μαθητών σε βιωματικά εργαστήρια (θεατρικό, μουσικοκινητικό, αθλοπαιδιών, εικαστικό). Τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μοιράστηκαν κοινές εμπειρίες και συναισθήματα μέσα σε κλίμα χαράς και δημιουργίας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία και οργάνωση αυτού του φεστιβάλ και τους συνεργαζόμενους φορείς της πόλης για την πολύτιμη στήριξή τους.